Sumutorvi

Vuosi 2021 on Pantonen mukaan harmaa ja keltainen

Vuosi 2021 on Pantonen mukaan harmaa ja keltainen

Pantone on tänä vuonna valinnut vuoden väreiksi ultimaattisen harmaan (PANTONE 17-5104 Ultimate Grey) ja valoa tuovan keltaisen (PANTONE 13-0647). 

Normaalisti vuosittain valitaan vain yksi vuoden PANTONE-väri, mutta tänä vuonna värejä valittiin toistamiseen kaksi. Edellisen kerran värejä valittiin kaksi vuonna 2016. 

Harmaan talven jälkeen kietoudutaan pirteään keltaiseen! 

Maailman tilanne näkyy vuonna 2021 myös Pantonen valitsemissa vuoden väreissä. Pantonen mukaan harmaa ja keltainen luovat yhdistelmän, jossa on nähtävissä samaan aikaan mietteliäisyyttä ja syvällisiä tunteita, mutta toisaalta myös optimismia ja toivoa aurinkoisemmasta tulevaisuudesta. Ehkä aurinkoisempi tulevaisuus avautuu meille kaikille kevään lisääntyvän valon myötä! 

The union of an enduring Ultimate Gray with the bibrant yellow illuminating expresses a message of positivity supported by fortitude. Practical and rock solid but at then same time warming and optimistic, this is a color combination that gives us resilience and hope. We need to feel encouraged and uplifted; this is essential to the human spirit.”

- LEATRICE EISEMAN, EXECUTIVE DIRECTOR OF THE PANTONE COLOR INSTITUTE 

Vuoden värit hiipivät myös yritysten graafiseen suunnitteluun

Pantonen vuoden väreillä on tapana hiipiä näkyviin vuoden mittaan niin yritysten graafiseen suunnitteluun, tuotepakkauksiin, muotiin kuin sisustukseenkin. Vuonna 2020 vuoden väri oli sininen, vuonna 2019 koralli ja vuonna 2018 ultravioletti. Pantone on julkaissut vuoden värin vuodesta 2000 lähtien. Katso aiemmat vuoden värit.

Sumutorvesta

INSTAGRAM @majakanvartijat