Sumutorvi

Näin tuotat hakukoneoptimoitua sisältöä – Faromedia

Tuota säännöllisesti hakukoneystävällistä sisältöä

Säännöllisesti tuotetun tekstisisällön rooli hakukonenäkyvyydessä on kasvanut jatkuvasti. Tuota siis säännöllisesti teknisesti laadukasta sisältöä, niin saat sivusi näkymään paremmin Googlen orgaanisissa hauissa. Lue majakanvartijoiden vinkit, kuinka pidät sisällön laadukkaana. 

Aloita sisällöntuotanto avainsanakartasta! 

Verkkosivuston sisällön suunnittelu kannattaa aloittaa avainsanakartasta, josta käyvät ilmi sivuston hakusanat, konversiotavoitteet sekä sisäiset että ulkoiset linkitykset. Avainsanakartta on dokumentti, jolla voit kuvata rakenteen ja sisällön sekä voit kehittää sisältöä myös jatkossa. 

Google Trends tai Google Adsin avainsanasuunnittelija ovat hyviä apuvälineitä sisällön ja hakusanojen suunnittelussa. 

Lisää avainsanat otsikoihin (H1, H2, H3)

Otsikointi on yksi tärkeimmistä asioista Google-ystävällisen sisällön tuottamisessa. Google ymmärtää otsikkokoodia, ja muodostaa mielikuvansa suurelta osin otsikoiden avulla. Laita siis tärkeimmät avainsanat H1- ja H2-otsikoihin. Tavallinen teksti boldattuna ei aja samaa asiaa! 

Kirjoita kuitenkin luonnollista ja kiinnostavaa tekstiä – vähintäänkin yhtä tärkeää on se, että asiakkaasi ymmärtää viestisi ja se on kiinnostava. 

Käytä hakusanoja sopivassa suhteessa

Hakusanoja on hyvä olla tekstissä sopivassa suhteessa. Älä siis viljele hakusanaa tarpeettomasti, sillä Google ymmärtää myös, jos kikkailet liikaa jollain tietyllä sanalla. Tekstin tulisi olla yli 400 merkkiä pitkä. 

Jäsentele teksti niin, että lukijan on helppoa silmäillä sitä.  

Metakuvaus näkyy Googlen haussa ja sosiaalisessa mediassa

Huolehdi, että jokaisella sivulla on sivun sisällön metakuvaus eli metadescription. Kuvaus näkyy useimmiten Googlen hakutuloksissa ja postauksessa, jos jaat sivun linkin sosiaalisessa mediassa. Suositeltava merkkimäärä kuvauksessa on noin 150. 

Title on hakutulosten otsikko 

Title-otsikko näkyy otsikkona asiakkaan tekemässä haussa. Tee jokaiselle verkkosivulle oma uniikki title-otsikkonsa, ja sisällytä siihen sivun tärkein hakusana. Titleen voit lisätä myös yrityksesi nimen, niin saat sen näkyviin hakutuloksiin, esim. ”Näin tuotat hakukoneoptimoitua sisältöä – Faromedia”

Linkitä vain laadukkaisiin sisältöihin

Google arvostaa sisältöjä, joihin muut linkittävät ja nostaa tällaisia sisältöjä hakutuloksissaan. Hanki systemaattisesti linkityksiä laadukkailta sivustoilta ja linkitä vastaaviin sisältöihin. Tee myös sisäisiä linkkejä omalla verkkosivustollasi muille aiheeseen liittyville sivuille. Muista sisällyttää hakusana tekemääsi linkkiin.

Muista kuvien tiedostonimet ja alt-tekstit

Google etsii hakusanoja sekä kuvien alt-teksteistä (vaihtoehtoinen teksti) sekä tiedostonimistä. Huolehdi siis, että sekä tiedostonimi että alt-teksti kuvaavat sisältöä jotenkin, kun viet kuvan verkkosivuillesi. 

Tuota sisältöä säännöllisesti

Google arvostaa sivustoasi enemmän, jos sinne päivitetään jatkuvasti tuoretta sisältöä. Sillä onko teksti blogi, uutinen vai referenssi ei juurikaan ole merkitystä. Pääasia on, että sivustollesi ilmestyy lisää samoilla hakusanoilla höystettyä sisältöä (tekstiä ja kuvia). 

Jaa sisältöjä sosiaalisessa mediassa ja lisää näkyvyyttäsi maksetulla mainonnalla. Mitä enemmän saat liikennettä aikaan verkkosivuillesi, sitä merkittävämpänä toimijana Google sinua alalla pitää. Ja silloin yrityksesi saa enemmän näkyvyyttä Googlelta. 

ps. Muista myös varmistaa verkkosivujen tuottajalta, että sivuston nopeus, responsiivisuus, otsikkotyylit ja urlien tekniikka ovat kunnossa.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lisää markkinointivinkkejä: 

Sumutorvesta

INSTAGRAM @majakanvartijat